top of page

Als ouder van een hoogbegaafd kind kun je de opvoeding als erg intens ervaren

 

• maak je je zorgen of je kind wel lekker in zijn vel zit?

• vermoed je dat je kind hoogbegaafd is?

• heb je zelf behoefte aan advies bij de opvoeding van je hoogbegaafde kind?

• loopt je kind op school tegen problemen aan?

In de opvoeding van hoogbegaafde kinderen wordt je geconfronteerd met bijzondere dilemma’s en taken. Opvoeden gaat niet altijd vanzelf, en de 'standaard' oplossingen of tips uit opvoedboeken hebben vaak onvoldoende of zelfs een averechts effect. Niet gek dus, als je behoefte hebt aan advies of (tijdelijke) begeleiding.

Wil jij graag weten wat Sugoi in jullie situatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via mail of telefoon.

Heb je een vraag over je kind, twijfel je over welke hulp goed zou zijn, wil je een afspraak maken, een intakegesprek plannen of wil je gewoon wat vragen, bel of mail gerust!

 

sugoi hoogbegaafd

pastoorsdijk 16, schalkhaar

telefoon  06 4139 1096 

e-mail  ineke@sugoi-hb.nl

SKJ registratienummer   100028035

AGB-code praktijk   9406 4233

         volg sugoi ook op facebook

  • Facebook Social Icon

Sugoi!

 

Sugoi! betekent wauw!, super!, cool! in het Japans. Het was één van de woorden die mijn Japanse vrienden het meest gebruikten, toen ik in 2002 in Tokyo woonde. Het lijkt ook een beetje op het 'vet' wat in Nederland nu veel gebruikt wordt: iets dat een negatieve lading kan hebben, positief ingezet.

 

Toen ik mijn praktijk startte, moest ik terugdenken aan dat mooi klinkende woord. Ik wil graag dat alle kinderen zich 'super' voelen en 'wauw' durven denken als ze iets hebben gedaan of gemaakt! Als je je lekker voelt, is er ruimte voor ontwikkeling en groei. Ontstaat de mogelijkheid te worden wie je in potentie bent.

Als ze zichzelf beter begrijpen, maar ook als de omgeving hén beter begrijpt, kunnen hoogbegaafde, hooggevoelige kinderen zich gemakkelijker 'sugoi' voelen. 

Ik zet me daarom met hart en ziel in voor hoogbegaafde kinderen en hun omgeving. Ik geef mijn energie aan het helpen van deze kinderen. En zij geven mij energie terug. Het is geweldig om kinderen op te zien bloeien, te zien hoe ze leren vertrouwen op zichzelf!

De praktijk van Sugoi Hoogbegaafd in Schalkhaar (Deventer) is een plek voor hoogbegaafde kinderen waar ze ruimte krijgen om samen en zelf creatief, onderzoekend, scheppend en 'gewoon' te kunnen zijn. Door met peers te zijn krijgen ook sociale en emotionele kanten kans zich zich te ontwikkelen en komen de kinderen lekkerder in hun vel!

Ineke Teeninga, Sugoi Hoogbegaafd

Anchor 1
bottom of page